Chania/Chaniakusten


Grekland Chaniakusten

Välkommen till Chaniakusten


Chania samt städerna runtomkring chaniakusten har mycket att erbjuda för den aktiva. Finns det mesta inom vattensporter, dykning, go-caring, dykturer för att se vrak, havssköldpaddor, turer ut till småbyar, fallskärmsflygning, jetski, Mountainbike turer ut på landet mm. Som sagt så saknas det ingenting att göra på Chaniakusten.
När väl kvällen faller på så finns det flera barer, diskotek inne i Chania eller Platanias.

Kort information om Chaniakusten

Chaniakusten har en milslång strand som löper från Platanias i väst till Chania i öst. Därimellan finns det städer som Aqia Marina, Stalos, Kalamaki, Pano Daratso. Dessa städer har mycket att erbjuda för barnfamiljer men även för ungdomar och vuxna. Det råder en trevlig atmosfär och de flesta hotell har en hög standard. Vattnet längst chaniakusten har mycket att erbjuda, både i form av djurliv till vattensporter såsom jetski, dykning, båtturer mm. Har man tur så kan man även se bläckfiskar eller havssköldpaddor när man är ute på dykturer.
Vill man uppleva resturanger vid vattnet, tavernor samt barer vid vattnet så skall man ta sig tiden att åka in till Chania och gå i Chanias Gamla stadsdel. Förutom Gamla stan i Chania så finns det även Platanias som har mycket att erbjuda inom utelivet.
Och när man ändå är här så bör man ta en dag och ta sig runt på ön för att besöka de olika arkeologiska sevärdheter och grottor som finns på Kreta.

Fakta om Chaniakusten


Invånare: 70.000 - 100.000
Bad: Kilometerånga stränder med grovkornig sand.
Valuta: Euro
El: 220 V
Nöjen: Både Chania samt Platanias är kända för barer, diskotek samt trevliga tavernor.

Grekland länkar

Athen

Chaniakusten

Evia

Korfu

Korfu Stad

Kreta

Parga

Rhodos

Rhodos Stad

Samos

Skiathos

Skopelos

Tilos

Grekland lankar

Grekland som land
Grekland och dess turistorter
Rhodos i grekland


  Huvudmeny   Thailand   Spanien   Turkiet   Grekland