Phuket

Invånarantal: 270 438 (2002)
Yta: 543 km²
Kommunikationer: Flyg, Buss, Båt
Flyg: Bangkok - Phuket 70 min
Buss: Bangkok - Phuket 11 Timmar

 

Vad finns det att göra i Phuket?

Khao Phra Thaeo National Park. Sista orörda regnskog.
Åka ut på ormshow
Phuket Zoo, där det finns elefantshower, klappa tigrar mm.
Vill ni läsa mer om PHuket Zoo så tycker vi att ni ska besöka Thailandturist och dess beskrivning av Phuket Zoo - Thailandturist.se är en sida som skriver om sevärdheter, öppettider och annat om olika sevärdheter i Phuket, såsom Phuket Zoo. Butterfly Garden. Stor och känd trädgård fylld med stora fjärilar.
Besöka några av de stora pärlodlingarna som finns runt omkring i Phuket.
James bond ön (Phangnga) ifrån filmen "The man with the golden gun" eller Mannen med den gyllene pistolen.
Thaiboxnings turneringarna inne i Phuket City.

Phuket för turister

Phuket har storartade bukter och berg, vita badstränder, gästfritt folk, superb hotell och mat. Phuket har även mycket att erbjuda inom sport och fritidsaktivteter. Allt detta för att skapa en riktigt bra semester. De mest kända badstränderna i Phuket är Patong, Kata, Karon, Kamala. Phuket och dess öar är idealiska för folk som vill segla, dyka, snorkla, spela golf och de flesta andra idrottsgrenar och aktivteter som du kan önska.

För att läsa mer om Phuket och även olika turistområden i Phuket så ska ni besöka Phuket i Thailand med fokus på Patong på Phuket. Så se vart ni kan besöka Håkans Bar, och nattlivet i Patong.

 

Geografi

Ungefär 70 procent av Phuket är berg, De högsta punkterna är Tolv Canes som är 529 meter över havet. Dessa ligger i gränsen mot Tabon Patong, Kathu området.Klimatet i Phuket

Phukets väder är dominerat av monsun vindar som blåser året runt. Det är därför alltid varmt och fuktigt. Det är två olika säsonger, där den ena är regnsäsongen och den andra är torrsäsongen. Regnsäsongen varar från Maj till slutet av oktober. Den torra säsongen är från November till April. Temperaturen kan variera från 33 i mars till 22 grader i Januari (Under natt perioden).


Thailand länkar

Thailand

Thailand Karta

Resa i Thailand

Städer i Thailand

Bangkok

Krabi

Pattaya

Phi Phi

Phuket

Rayong

Hotell i Thailand

Asien länkar


Res till Thailand - Ao nang - Krabi - Phuket
Res till Bangkok


  Huvudmeny   Thailand   Spanien   Turkiet   Grekland